In Zuid-oost Friesland vindt momenteel in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 de kunstroute ‘Once In The Wetlands’  plaats. Middenin het moeraslandschap van de Rottige Meenthe wordt op buiten- en binnenlocatie werk getoond van 23 bekende kunstenaars. In het kerkje in Scherpenzeel start vandaag 16 augustus om 15.00 uur de solo expositie van Marianne Scarpa. Marianne Scarpa maakt zeer bijzondere viltobjecten die zijn geïnspireerd op de Rottige Meenthe. 

De opening van deze bijzondere expositie wordt verricht door José Algra, met muzikale omlijsting van drie gitaristen. Marianne Scarpa: “Mijn vilt art toont een spel van lijnen, kleuren en vlakken en draagt de kracht van de eenvoud uit. Het Wetland is voor mij een groene oase van rust, water, wuivend riet, pittoreske dorpjes en schone lucht. Het landschap is wijds en uniek. De inspiratie van de kleuren uit de natuur van het Wetland heb ik vertaald in vilt. Vilt is een verbinding van de vezels en in combinatie met zijde ontstaan verschillende structuren. Het verwerken van vilt is een boeiend proces van ontdekken en aftasten en….het eindresultaat blijft altijd een verrassing.”

De expositie van Marianne Scarpa is tot en met 16 september te zien in de PKN Kerk van Scherpenzeel (Friesland), aan de Grindweg 139.

Kunstroute Once in the wetlands PKN kerk Grindweg 139 Scherpenzeel 16-08 t/m 16-09-2018

De kunstroute is van donderdag t/m zondag te bezoeken tussen 13.00 tot 17.30 uur. Bezoekers kunnen genieten van de installaties en kunstwerken midden in de uitbundige mozaïek van water en land, riet en trilvenen, bloeiende graslanden en petgaten.  Routekaart en start aan de Grindweg 94 A of 2A te Munnekeburen.

Admin Login